|  hem | Unika stickade kläder | Kappor och dräkter | Stickbeskrivningar |

STICKAT FRÅN TOPP TILL TÅ
KAPPOR OCH DRÄKTER
unika stickade kläder
textilkonstnär katrin bawah

 

HULDRA, mosstickad kappa i ull med kapuschong och fransarFrida visar brudkappan Julia. Den är stickad av tunnt ullgarn i hål och spetsmönster med rosa rosor i mönsterbård längs framkanterna. design textilkonstnär katrin bawah.
JULIA, spetsmönstrad kappa i ull

Debbie kappa
DEBBIE, kort kappa i ull med ränder

Benarda kappa
BENARDA, mönsterstickad kappa i ull
Benarda kappa med tillbehör
BENARDA, kappa med hals- puls- och benvärmare
Abby
Abby
ABBY RUTIG, vid knäkort slätstickad kappa med rund halsringning och vida ärmar. Modellen är stickad i ränder som sys ihop så att det bildas ett rutmönster. Breda resårstickade muddar avslutar kappan nertill.
Huldra
Monika
HULDRA, mosstickad kappa med kapuschong och fransar. Halsduk, puls- och benvärmare hör till. MONIKA, kort flätstickad kappakofta med polokrage och faststickade vantar. Hängsleklänning kompletterar.
Abby
Harriette
ABBY RANDIG, vid knäkort slätstickad kappa med rund halsringning och vida ärmar. HARRIETTE, knäkort sydd parkas med stickad trekantssjal, basker, pulsvärmare och vristsmycken i bomull.

Olivia

Ursula

OLIVIA GRÅRANDIG, smal randig kappa i svart och olika grå toner med mönsterstickad bård. URSULA, vid knäkort slätstickad kappa i starkt grönt med rund halsringning, vida ärmar och olika blåa, lila och rosa rätstickade ränder.
Vinröd smal kappa med slätstikad klänning som har påstickade resårstickade ränder i rosa och orange. brett pannband, halsband, halsduk och ärm- och vristsmycken hör till Kappan Josefina har ett vackert blommotiv på ryggen och en möntrad bård längs fållen på insidan
JOSEFINA, smal kappa i ull med instickat blommotiv på ryggen och mönsterstickad bård.
  
JOSEFINA, finns också i svart. Den är vadlång med blommotiv på ryggen och randiga fållar.
Svart variant av Josefina. Blommönster på ryggen och randiga fållar. Josefina kappa har djup V-ringning och knäpps med två knappar.
  
Smalrandig vid kappa med prickiga vida ärmar. Polokrage puls- och benvärmare hör till. Allt i flera blå toner. Både modellen och den långrandiga dräkten heter Monika. Jackan har ett flätmönster och kjolen är resårstickad.
ALICE, tvärrandig vid kappa i ull med vida  prickiga ärmar, storpolo, puls- och benvärmare MONIKA, jacka och hängslekjol i ull. Jackan har hög krage och påstickade torgvantar.

Blå slätstickad randig smal kappa med mönstrad bård.

OLIVIA, smal randig kappa med mönsterstickad bård.
 
KAPPAN är knä-, vad- eller hellång och helt rak - smal eller vid. Den kan också vara en midje- eller höftlång JACKA. Då kan också en kjol höra till. Den har oftast rund ringning eller V-ringning. Den stängs med knappar och knapphål eller är helt öppen och knäpps ihop med ett vackert spänne. Den kan också vara omlottskuren. Ibland kan den ha kapuschong eller stor krage.

KAPPAN stickas i rent naturmaterial, oftast ullgarn men lingarn, silkegarn och bomullsgarn används också i kombination eller i hela plagg.  Ibland måste jag "fuska" och använda akrylblandningar eller annat konstmaterial för att få rätt färgnyans.

KAPPAN kan vara tvärrandig, långrandig, diagonalrandig i smala eller bred ränder, rutig i små eller stora rutor, bårdmönstrad, rapportmönstrad, spetsmönstrad eller fritt mönstrad med inplockade motiv. Eller kombinationer av olika mönsterformer. Den avslutas med dubbelstickade kantbårder i avvikande, matchande färger och mönster.

 
KAPPAN är handstickad och kan beställas i önskad modell och färgställning.
Kontakta mig - köpvillkor
 

Alla kollektioner hittar du på STICKAT FRÅN TOPP TILL TÅ

 
| om mig | stickade kläder | vävda textila bilder | applikationer | utställningar | teckningar | länkar |
copyright © katrin bawah  2004-2012

Sidan uppdaterades 2012-02-22